ΠΡΟΦΙΛ

Ζερβακακη Ελενα
Φυσικοθεραπεύτρια, OMT, MAppSC, υποψ.Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Please specify image url

Η Έλενα Ζερβακάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Κατά την διάρκεια της πρακτικής της άσκησης το 1995 στην Αγγλία, της δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ένα νέο, για τα ελληνικά δεδομένα, και εξειδικευμένο τρόπο αξιολόγησης /αποκατάστασης, την ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς (ΟΜΤ, ή αλλιώς Manual Therapy).

Παρακολούθησε σεμινάρια, αρχικά στην Αγγλία και μετέπειτα στην Ελλάδα ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον 3ετή κύκλο σπουδών μετεκπαίδευσης OMT υπό την αιγίδα του Kaltenborn- Evjenth International Concept. Στην προσπάθεια της για την πληρέστερη επιστημονική αλλά και κλινική κατάρτιση στο χώρο της Ορθοπεδικής Θεραπείας με Χειρισμούς, ολοκλήρωσε με επιτυχία μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αυστραλία το 2000 (University of South Australia). Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής με τομέα εξειδίκευσης την κινητοποίηση νευρικού ιστού.

Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκίνησε το 1997 ως φυσικ/τρια σε κέντρα φυσικοθεραπείας και ως ελεύθερη επαγγελματίας από το 2002 έως σήμερα. Ως μέλος της ομάδας του ManualPhysiopraxis έχει διατελέσει φυσ/τρια στο γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ηρακλή Κηφισιάς, ΖΑΟΝ, Θρίαμβος καθώς και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο. Ηλυσιακός, Α.Ο. Νικαίας, Α.Ο Οδηγήτριας και σε δεκάδες αθλητές μπάσκετ, κολύμβησης, πόλο, στίβου, δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης έχει παρακολουθήσει δεκάδες συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και σεμινάρια με θέματα αθλητικές κακώσεις, θεραπεία και πρόληψη σε αθλητικές κακώσεις παιδιών, taping, myofascial release, εξατομικευμένης άσκησης(Clinical Pilates, Medical training), ξηράς βελόνας, κ.α.

Από το 2002 μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες φοιτητές αλλά και φυσικοθεραπευτές, διδάσκοντας φυσικοθεραπεία, κλινικό συλλογισμό, manual therapy, στο ΑΤΕΙ Αθήνας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο (σε προπτυχιακό αλλά και μεταπτυχιακό επίπεδο σε συνεργασία με Αγγλικά πανεπιστήμια), αλλά και σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια αναγνωρισμένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Orth. ManualTherapy (IFOMPT).

Στο ακαδημαϊκό της έργο περιλαμβάνονται συμμετοχή στην συγγραφή βιβλίων – συγγραμμάτων, επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και δεκάδες εισηγήσεις σε ελληνικά συνέδρια, με θέματα σχετικά με την αξιολόγηση, αποκατάσταση και την θεραπευτική άσκηση.

Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας αλλά και της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών-Χειροθεραπευτών Ελλάδος.

Στρατακης Νικολαος- Γεωργιος
Φυσικοθεραπευτής, Medical Training Therapist
Please specify image url

Ο Άκης Στρατάκης από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την άθληση και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο, στο οποίο επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες με αποτέλεσμα να συμμετέχει σε ομάδες επαγγελματικού επιπέδου από το 2000- μέχρι και σήμερα. Μερικές από τις ομάδες της αξιοπρόσεχτης καριέρας του είναι Εθνικός Πειραιώς, Αστέρας Τρίπολης, Διαγόρας Ρόδου, Κηφισιά, Ηλυσιακός , Βύζας Μεγάρων. Η αγάπη του για την άσκηση και το ανθρώπινο σώμα, τον έκαναν να αλλάξει πλεύση και να μεταπηδήσει από το οικονομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών στο ΑΤΕΙ φυσικοθεραπείας Αθήνας, από όπου αποφοίτησε το 2009. Η εμπειρία του στους αθλητικούς χώρους και τους ομώνυμους τραυματισμούς, τον οδήγησαν να εντρυφήσει σε μεθόδους και τεχνικές που αποσκοπούν στην βέλτιστη   και ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση του αθλητή.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην τεχνική McKenzie, η οποία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη στην αποκατάσταση προβλημάτων σπονδυλικής στήλης καθώς και στο Medical Training Therapy υπό την αιγίδα του Νορβηγού instructor Lasse  Thue, το οποίο στηρίζεται σε σύγχρονες και τεκμηριωμένες γνώσεις της θεραπευτικής άσκησης.

Σε συνέχεια της φυσιοθεραπευτικής του εξειδίκευσης στο μυοσκελετικό και τις αθλητικές κακώσεις, παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια σε Ελλάδα (Myofascial release, Kinesiotaping) καθώς και εξωτερικό (Football Medicine Strategies for Joint & Ligament Injuries).

Ως μέλος της ομάδας του Manual Physiopraxis έχει διατελέσει φυσικοθεραπευτής στο γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ηρακλή Κηφισιάς, Θρίαμβου Χαιδαρίου, καθώς και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο Ηλυσιακός, Α.Ο Νικαίας, Α.Ο Οδηγήτριας,   και personal trainer σε πολλούς επαγγελματίες αθλητές.

Καπανδριτη Κωνσταντινα
Φυσικοθεραπεύτρια
Please specify image url

Η Καπανδρίτη Κωνσταντίνα είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (Ε.Ι.Ι.Α.) και στην κλινική Klinikzentrum Mühlengrund GmbH στη Γερμανία.

Στη συνέχεια έχει εργαστεί στο Κ.Α.Π.Η. Χαϊδαρίου και σε διάφορα κέντρα φυσικοθεραπείας. Από το 2014 συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος στο manual therapy.

Η θεραπευτική φιλοσοφίας της ξεκινά με μία ακριβή διαφοροδιάγνωση ώστε η θεραπεία να είναι στοχευμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ασθενή.